Lorient – Brest: Brest voittaa ainakin toisen puoliajan – Kyllä

FIbookmaker
31 maaliskuun, 2024
21 Näkymät

Ennusteemme: Lestin voitto: Lestin voitto, Lestin voitto, Lestin voitto, Lestin voitto, Lestin voitto: Lorient – Brest: Brest voittaa ainakin toisen puoliajan – Kyllä

31.03.2024 13:00

Sunnuntain Ranskan Ligue 1:n otteluohjelma käynnistyy Lorientin ja Brestin välisellä arvostetulla Bretagnen alueellisella derbyllä, johon kaksi joukkuetta lähtee kahdesta täysin erilaisesta paikasta. Siinä missä Lorient tekee kaikkensa pysyäkseen putoamispaikkojen yläpuolella, Brest taistelee sensaatiomaisesti kakkossijasta ja siten suorasta karsinnasta Mestarien liigaan. Vahvistavatko vierailijat asemansa paperisuosikkina ja voittavatko he läheisen kilpailijansa toisen kerran tällä kaudella?

Lorient yllätti Monacon viime kierroksella johtamalla 1-0 heti ensimmäisestä minuutista lähtien oman maalin ansiosta. Valmentaja Régis Le Bris’n suojatit saivat kuitenkin myös pari heikkoa jaksoa ottelussa, jonka aikana he saivat kaksi maalia, mutta onnistuivat viime hetkellä tasoittamaan ottelun Imran Louzan ja Tiemoué Bakayokon yhteistyöllä jatkoajalla 2-2:een. Suosikin kentältä saatu piste on ”Les Merlusille” kullan arvoinen kahdeksan viimeisen kierroksen pelastusottelussa ja he haluaisivat rakentaa jotain vastaavaa kotonaan, sillä he ovat tällä kaudella olleet siellä melkoisen haparoivia. Lorient on nimittäin voittanut vain yhden kahdeksasta edellisestä ottelustaan Stade du Moustoirilla marraskuun alun jälkeen (1-2-6), kun taas kahdella viimeisellä kerralla se on jäänyt tyhjin käsin, kun se on saanut aikaan vain yhden laukauksen maalia kohti.

Brestillä oli myös syytä iloon viime kierroksen jälkeen, sillä ottelussa Lilleä vastaan, kun heillä ei mennyt kovin hyvin, Martin Satriano onnistui pelastamaan ”merirosvot” tasoitusmaalilla, joka oli erittäin tärkeä suorassa vastakkainasettelussa taulukkokilpailijan kanssa. Valmentaja Éric Royn joukkue säilytti näin ollen kakkossijan ennen Monacoa, jonka viimeksi voitti Lorient, ja myös edellä mainitun Lillen edellä. Kamory Doumbia, joka ratkaisi Brestin voiton neljällä maalillaan joulukuussa ja on sen jälkeen ollut hiljaa liigakentillä, muistelee varmasti viimeistä ottelua Lorientia vastaan hyvin mielellään. Tämä saattaa muuttua, sillä hän antoi merkittävän panoksen Malin maajoukkueelle tekemällä maalin viikon aikana sen voittaessa tämän vuoden Afrikan mestaruuskilpailujen finalisti Nigeria 2-0. Hän saattaa ansaita paikan aloituskokoonpanossa ja voisi rakentaa viimeaikaisen suorituksensa pohjalta alueellista kilpailijaa vastaan.

Mistä kannattaa lyödä vetoa?

Lorient osoitti Monacossa, että se voi olla todella epämiellyttävä vastustaja suosikille, mutta Brest on varovainen sen suhteen, sillä se on tänä vuonna osoittanut selvästi, että se pystyy selviytymään vastaavalla tavalla jännittävistä otteluista. Liian silmiä hivelevää ottelua ei voi odottaa, koska kyseessä on derby, ja se tuo usein mukanaan paljon virheitä ja henkilökohtaisia tappeluita. Joka tapauksessa kallistun siihen, että vierasjoukkue voittaa ainakin toisen puoliajoista. Myös tupla houkuttelee, mutta minua lannistaa Lorientin erinomaiset maalipaikat tällä kaudella, jotka ovat tuoneet heille arvokkaita pisteitä monta kertaa.