FIbookmaker
14 heinäkuun, 2024
14 Näkymät

15.07.2024 02:00

Vanhin maajoukkueturnaus huipentuu Miamissa, kun Argentiina ja Kolumbia kohtaavat Copa América -finaalissa ensimmäistä kertaa historiassa. Siinä missä Argentiina pelaa ennätyksellisestä 16. mestaruudesta irrottautuakseen Uruguaysta kärjessä, Kolumbia tavoittelee toista kultaa.

Paperisuosikit ovat hallitsevia maailmanmestareita, mutta eivät ole onnistuneet pääsemään Copan finaaliin uudella vuosituhannella. Neljästä esiintymisestään se voitti vain viimeisimmän kolme vuotta sitten Brasiliassa, jossa se voitti Kanariansaaret Ángel Di Marían maalin ansiosta, joka hyvästelee maajoukkuepaidan tämänpäiväisessä loppuottelussa. Lionel Messille tämä on viides loppuottelu, mutta joukkueen tärkeimmät hahmot tämänvuotisessa turnauksessa ovat neljän maalin Lautaro Martínez ja maalivahti Emiliano Martínez, joka piti viidessä ottelussa neljä puhtaana ja pelasti rangaistuspotkukilpailun puolivälierässä Ecuadoria vastaan (1-1).

Kolumbialaisia johtaa finaaliin argentiinalainen valmentaja Néstor Lorenzo, joka on tehnyt joukkueesta lyömättömän koneen. Copa mukaan lukien Los Cafeteros ei ole hävinnyt 28 ottelua peräkkäin, viimeksi se hävisi 0-1 Argentiinalle MM-karsintaottelussa. Argentiinalaisten tavoin joukkue puolustaa erinomaisesti (2 päästettyä maalia) ja on myös tehokas (12 maalia), ja kapteeni James Rodríguez on syöttänyt puolet maaleista. Puolivälierässä Uruguayta vastaan (1-0) kolumbialaiset onnistuivat pelaamaan koko toisen puoliajan alivoimalla ilman pelikiellossa olevaa oikeaa puolustajaa Muñozia.

Mistä kannattaa lyödä vetoa:

Vuodesta 2011 lähtien kilpailijat ovat kohdanneet Copassa neljä kertaa, joista kolme ottelua on päättynyt tasapeliin (0:0, 0:0, 1:1) ja kolumbialaiset ovat voittaneet loput 2:0. Tasapeli 90 minuutin jälkeen on todennäköinen myös tämän vuoden finaalissa. Silloin rangaistukset ratkaisevat.