18 huhtikuun, 2024
18 Näkymät

Vinkkimme: Fiorenzan voitto on voitto: Fiorentina – Plzen: -2,5 maalia

18.04.2024 18:45

Tshekin cupin edellinen edustaja pelasi viikko sitten konferenssiliigassa Štruncové sadyssa maalittoman tasapelin Fiorentinan kanssa ja lähtee uusintaotteluun, jossa on mahdollisuus edetä ECL:n välieriin.

Viktoria kasvatti itseluottamustaan ennen torstain ottelua Firenzessä, sillä se onnistui viikonlopun erittäin hyvän esityksen jälkeen voittamaan Prahan Slavian (1-0). Etenkin joukkueen puolustus toimii kuin rasvattu, eikä valmentaja Koubekilla ole mitään syytä muuttaa jotain toimivaa.

Myös Italiassa tshekkijoukkue luottaa koko joukkueen rehelliseen puolustuspelaamiseen, alkaen hyökkääjä Chorýsta, joka tuntuu hyvin molemmilla puolilla kenttää. Hän auttaa länsinaapuria huomattavasti sekä puolustus- että hyökkäysstandardeissa ja on yksi suurimmista uhkaajista ja maalintekoon kykenevistä pelaajista. Valitettavasti Pilseniltä ovat nämä viime aikoina puuttuneet, sillä vain vartalohyökkääjä ja keskikenttäpelaaja Šulc pitävät yllä tasaista laukaisuvaihetta.

Fiorentina ei tarjonnut paljon ensimmäisessä erässä, italialaisseura hallitsi palloa, mutta ei luonut liikaa mahdollisuuksia. Tämä kuva on tuttu Serie A:sta, jossa joukkue on kamppaillut jo pidemmän aikaa. Barak ja kumppanit tekevät kovasti töitä jokaisen maalin eteen. Vain harvoin joukkue onnistuu maalinteossa kahdesti, useimmiten homma päättyy yhteen tehtyyn maaliin.

Entinen maajoukkuepelaaja Belotti ei ole päässyt formiin sen jälkeen, kun tuli talvella AS Romasta (yksi maali liigassa). Kotijoukkueelta ei siis ole odotettavissa mitään maalikoneistoa. Fiorentina tietää hyvin, että vastassa on taktisesti edistynyt vastustaja ja on tyytyväinen mihin tahansa tulokseen, joka varmistaa nousun.

Mistä kannattaa lyödä vetoa:

Ensimmäisen ottelun (0:0) tapaan ei voi odottaa ottelusta suurempaa maalimäärää, vierailijat pelaavat varmasta puolustuksesta ja käyvät kotijoukkueen hermoille. Ottaen huomioon kotijoukkueen viime viikkojen maalieron, ottelussa on tarjolla vähemmän maaleja. Toinen mahdollisuus on tasapeli puoliajalla.