8 elokuun, 2024
8 Näkymät

Meidän valintamme: Haddad Maia B. – Boulter K.: 2

08.08.2024 19:30

Kanadan Torontossa pelattavassa WTA 1000 -turnauksessa Beatriz Haddad Mai ja Katie Boulter kohtaavat toisella kierroksella. Vaikka ensin mainittu on korkeammalla rankingissa, britti on suosikki jatkoon.

Haddad Mai on voittanut vuosina 2022 ja 2023 yhteensä neljä kaksinpeliturnauksen titteliä. Hän oli kaukana siitä edellisvuonna Torontossa, jossa hän hävisi finaalissa. Tänä vuonna vasenkätisen brasilialaisen esitys on kuitenkin heikompi. Hänellä on yksi välieräpaikka Abu Dhabista, mutta maailmanlistan 22. sijalla oleva pelaaja hyvästeli suurimman osan turnauksista ensimmäisen tai toisen esiintymisensä jälkeen.

Boulterilla on meneillään läpimurtokausi. Maaliskuun alussa britti hallitsi betoniviisikkoa San Diegossa Yhdysvalloissa, ja kesäkuun puolivälissä hän valloitti myös kotinurmen Nottinghamissa. Näin hän pääsi ensimmäistä kertaa kurkistamaan rankingin kolmen parhaan joukkoon. Tällä hetkellä hän on sijalla 33.

Molemmat pelaajat joutuivat menemään ensimmäisellä kierroksella kolmeen sarjaan. Boulter kukisti amerikkalaisen Peran kahdessa tunnissa 6:4, 3:6 ja 6:1. Se oli Haddad Mai, joka vietti lähes kolme ja puoli tuntia kentällä Maria Bouzkovan kanssa. Virheitä täynnä olleessa ottelussa hän kukisti lopulta sitkeän tshekin 5:7, 6:2 ja 7:6(1).

Mistä kannattaa lyödä vetoa:

Boulter on paremmassa kunnossa kuin Haddad Mai tänä vuonna. Hän on voittanut vuoden alusta lähtien kovalla alustalla 13 ottelua 17:stä, kun taas hänen vastustajansa oli eiliseen asti miinuksella (tällä hetkellä 9/9). Lisäksi vaalea britti on kohdannut eteläamerikkalaisen jo kahdesti tällä kaudella, ja joka kerta voitto on tullut hänelle nopealla alustalla. Ei siis ole mitään syytä, miksei hän voisi tehdä sitä kolmatta kertaa mukavilla kertoimilla.