Jalkapallon Euroopan mestaruuskilpailut 2024 – kokonaisranking: voittaja Englanti

FIbookmaker
18 maaliskuun, 2024
24 Näkymät

Meidän valintamme: Jalkapallon EM-kisat 2024 – kokonaistilanne: voittaja Englanti

14.06.2024 21:00

Euroopan jalkapallomestaruuskilpailut ei ole suunniteltu viiden kuukauden päähän, joten ei ole pahitteeksi tehdä pieni ennuste siitä, miltä se voisi näyttää. Viiden parhaan eurooppalaisen liigan maajoukkueiden sekä Portugalin, Alankomaiden ja Belgian maajoukkueiden odotetaan kilpailevan kokonaismestaruudesta. Ainakin vedonvälittäjien mukaan kertoimet ovat näin, ennen kuin vedonlyönti ja rekrytointi vastaavasti vaikuttavat niiden suuruuteen.

Kotietu tulee olemaan Saksa, mutta se ei ehkä olekaan niin suuri etu. Länsinaapurimme eivät pelanneet karsintaottelua, valmistavissa kaksintaisteluissa Die Mannschaft ei loistanut liikaa. Valmentajanvaihdoskaan ei auttanut, Julian Nagelsmann otti ohjat käsiinsä, ja vaikka joukkue on laadukas (Leroy Sané, Ilkay Gündogan, Manuel Neuer, Florian Wirtz jne.), ei joukkue pelillisesti ja tuloksellisesti pärjää. Vaikka heillä on kotikisoissaan jokaisessa ottelussaan loppuunmyytyjä paikkoja, median, seurajohdon ja yleisön paineet ovat myös valtavat. Se, että Saksa on turnausjoukkue, ei enää viime vuosikymmenellä pidä paikkaansa, eikä historian varassa voi elää.

Belgia käy läpi sukupolvenvaihdosta, ja sen joukkue on nuorentunut huomattavasti, mutta kaksi avainpelaajaa on edelleen jäljellä, keihäänkärki Kevin de Bruyne ja tykkimies Romelu Lukaka. Molemmilla pelaajilla on tapana loukkaantua melko usein, ja jos toinen heistä puuttuu, joukkue menettää selkeän vahvuuden hyökkäyksessä. Muista todella isoista tähdistä vain Pep Guardiolan siivellä Manchester Cityssä kehittyvä Jérémy Doku on jo joukkueessa. Joka tapauksessa joukkue ei hävinnyt karsintaryhmässä, vaan lisäsi kuuteen voittoonsa kaksi tasapeliä. Uudelleenrakennusjoukkue ei kuitenkaan tule saamaan kokonaisvaltaista mestaruutta, tai se olisi suuri sensaatio.

Uusi valmentaja Portugali Roberto Martínezista, joka ei onnistunut ennen karsintoja kehittämään Belgian vahvaa sukupolvea menestyksekkääksi edustustasolla, on tullut mies, joka on voitettava. Hän on myös toistanut virheitä Iberian niemimaan joukkueessa, joista suurin on Cristiano Ronaldon ihailu. Maailman jalkapallolegenda on saanut parhaat vuotensa takanaan, eivätkä ensi silmäyksellä vakuuttavilta näyttävät numerot muuta sitä. Itse asiassa CR7:llä on ollut huikea vuosi, jolloin hän on tehnyt valtavan määrän maaleja, kyse on vain siitä, mitä vastustajia vastaan ottaa. Saudi-Arabian liiga on noussut tasoltaan, mutta varsinkin hyökkäyspaikoilla heikkoja puolustuksia vastaan tehdyt maalit eivät ole kovinkaan arvokkaita. Sama pätee myös karsinnoissa, joissa portugalilaiset eivät menettäneet pistettäkään, mutta heillä oli heikko ryhmä, jossa Slovakia oli vahvin vastustaja. Joka tapauksessa Portugalilla on loistava rosteri, johon kuuluvat Bruno Fernandez, Rafael Leao, Bernardo Silva ja muut, mutta jos he päättävät pelata ”kaikki Ronaldon varassa”, heillä ei ole mahdollisuuksia kokonaisvaltaiseen menestykseen.

Italia oli suuria ongelmia itse karsinnoissa, se taisteli karsinnoista viimeiseen lohko-otteluun asti, ja ratkaisevassa kaksintaistelussa Ukrainan kanssa erotuomari antoi joukkueelle anteeksi rangaistuksen. Vuoden 2020 mestaruutta puolustava joukkue ei varmasti nauti yhtä suurta kunnioitusta kuin aiemmin. Maajoukkueella ei ole tällä hetkellä yhtään maailmanluokan tähteä, joukkue joutuu tulemaan toimeen ilman rangaistusta saanutta Sandro Tonalia. Puolustus on ensisilmäyksellä hieman liian vanha, mikä tulee olemaan ongelma dynaamisia vastustajia vastaan. Apenniinien niemimaan joukkue ei voi toistaa mestaruuttaan, joukkueesta puuttuu enemmän dominointia, pelkillä tauoilla pelaaminen ei ole mahdollista.

Myös Alankomaat on yksi laajemmista suosikeista, sillä se sijoittui lohkossaan toiseksi Ranskan jälkeen, jonka kanssa se hävisi molemmat ottelunsa. Tämä osoittaa selvästi joukkueen ylärajan, se ei ole ehdottomalla huipulla. Senhän tulppaanit todistivat viime kisoissa, joissa ne eivät pärjänneet Tshekin joukkueelle. Joukkue pystyy pelaamaan erittäin nopeasti, mutta joukkueesta puuttuu kuitenkin enemmän luovuutta ja luotettava pelimies.

Toisaalta karsintaryhmän voitti Espanja ennätyksellä 7-0-1. Maajoukkue voi luottaa laadukkaisiin maalivahteihin (Unai Simon, David Raya), puolustus on erittäin kokenut. Edessä on sekoitus valtavaa lahjakkuutta (Gavi, Lamine Yamal) ja todistettuja statisteja (Álvaro Morata, Rodri jne.). Espanja on parempi kuin Qatarin MM-kisoissa, ja joukkue on valmis kilpailemaan parhaiden kanssa. Vuonna 2023 Luis de la Fuenten suojatit onnistuivat voittamaan Nations Leaguen, mikä merkitsee, sillä vastustajien laatu on loppujen lopuksi vaativampi kuin koko EM-karsinta. Paperilla vain Ranska ja Englanti ovat parempia joukkueita kuin Espanja, ehkä Portugali.

Se on Gallian maajoukkue, joka joutuu olemaan Euro 2024 kiistatta vahvin joukkue, sillä joukkueessa on useita huippupelaajia, myös penkillä, ja Kylian Mbappé on X-tekijä. Ranska ei ole hävinnyt kertaakaan karsinnoissa, monet jalkapalloilijat muistavat vuoden 2018 MM-tittelin. Vuoden 2022 joukkue sijoittui MM-kisoissa toiseksi, kuten myös vuoden 2016 EM-kisoissa. Ranska on siis osoittanut pitkään tulosten vakautta kansallisella tasolla. Kapulaa pitää edelleen kädessä valmentaja Didier Deschamps, joka tietää hyvin, miten tällaiset turnaukset pelataan. Hänen päätehtävänsä on sitten pitää joukkueen henkinen asetelma kunnossa ja kesyttää kaikkien tähtien egot. Valtaosa joukkueesta pelaa eurooppalaisissa suurseuroissa, ja PSG:n kolmikko Mbappé – Muani – Dembele voi pelata hyökkäyspäässä. Vaihtoehtoja on lukemattomia, mutta avainkeskikenttäpelaajana toimivan Rabiot’n terveys on erittäin tärkeä tekijä. Puolustus on myös pumpattu, ja joukkue on yleisesti ottaen viritetty sekä nopeuden että voiman osalta.

Kertoimien mukaan suurin suosikki kokonaiskilpailun mestaruuteen on tällä hetkellä seuraava Englanti. Albion on valtavan motivoitunut, he ovat odottaneet suurta läpimurtoa jo pitkään. Joukkue sijoittui toiseksi vuoden 2020 EM-kisoissa, tälläkin kertaa Gareth Southgate on penkillä. Joukkueen vetonaulana lienee tuttuun tapaan teräväkärkinen Harry Kane, joka on uskomattomassa kunnossa Bayern Müncheniin siirtymisensä jälkeen. Sama pätee Jude Bellinghamiin, joka on siirtynyt hyökkääjäksi Real Madridiin. Juuri hänen suoritustensa nousu voi olla vaa’an kärki, samoin kuin se, että joku muu kuin Jordan Pickford, mieluiten Nick Pope, voisi vihdoin olla ykkösmaalivahti. Aston Villan Ollie Watkins pelaa erinomaista kautta, kun taas Declan Rice, Bukayo Saka ja Phil Foden ovat maailmantähtiä. Ainoa kysymysmerkki on torjujakaksikon kokoonpano, jossa Harry Maguire esiintyy ajoittain. Joka tapauksessa Englanti näyttää optimaalisessa kokoonpanossa ja vireessä, joukkueella on laatua ja kykyä voittaa vihdoin jotain suurta. Ehkä kortit muuttuvat osittain kevään aikana, mutta tällä hetkellä Albionin mahdollisuudet näyttävät lähes optimaalisilta.

Mistä kannattaa lyödä vetoa:

Englannin kokonaisvoitto vuoden 2024 EM-kisoissa on järkevää, joukkue on kypsynyt, tulokset ovat pysyneet korkealla, joukkue on laaja ja tasapainoinen sisältäen kaksi supertähteä, yhdessä Ranskan kanssa he ovat pomppu edellä muita joukkueita.

Luottamus:

7/10

Suositeltava vedonvälittäjä tätä vetoa varten:

1XBETLyö vetoa 1xbetillä 100% bonuksella ensitalletuksestasi!
Kirjoittaja FIbookmaker