Swiatek I. – Pliskova Ka.: Yli 17,5 peliä.

16 helmikuun, 2024
27 Näkymät

Meidän vinkkimme: Swiatek I. – Pliskova Ka.: Yli 17,5 peliä

16.02.2024 16:15

Karolina Pliskovaa on koristanut näinä päivinä suuri itseluottamus. Sen ansiosta hän voitti kahdeksan ottelua kahdeksassa päivässä, minkä lisäksi hän otti pitkän yölennon Romanian Clujista Qatarin Dohaan, jossa hän siirtyi Istanbulissa sunnuntai-iltana. Vaikka hän voitti uransa 17. mestaruuden Romaniassa, hän on jo päässyt Dohassa välieriin kääntämällä kaksi ottelua, voittamalla kolme kolmen erän kamppailua ja voittamalla Naomi Osakan kahdessa tiebreakissä torstaina.

Hän oli molemmissa sarjoissa tappiolla japanilaiselle, mutta osoitti jälleen suurta taistelua tasoittaakseen taukotappiot, ja lopulta vajaan kahden tunnin jälkeen hän taisteli tiensä neljän parhaan joukkoon, jossa maailmanlistan ykkönen Iga Swiatek jo vaanii.

Puolalainen tennispelaaja on Dohassa loistavassa vireessä, sillä hän voitti kaikki kolme otteluaan kahdessa erässä, ja hän antoi jopa Victoria Azarenkalle kanveesin puolivälierissä. Mutta Shwiatekkin on osoittanut tänä vuonna, ettei hän todellakaan ole lyömätön, sillä hän putosi kolmannella kierroksella Linda Noskovalle Australian avoimissa.

Vaikka Pliskova on hävinnyt tähän mennessä kaikki neljä otteluaan puolalaista vastaan, hän esitti viime vuonna kelpo suorituksen maailmanlistan ykköstä vastaan. Hän jopa vei tältä erän Stuttgartissa ja hävisi tälle Montrealissa betonilla 6:7, 2:6. Tshekkipelaajan kunto huomioon ottaen tästä ei välttämättä tule debakeli, jonka Šwiateková on tähän mennessä aiheuttanut vastustajilleen Dohassa.

Mistä kannattaa lyödä vetoa:

Pliskova on ollut parhaassa kunnossaan vuosiin Clujin turnauksen jälkeen. Tämä näkyy hänen itseluottamuksessaan ja suorituksissaan. Hän on liikkuvampi kentällä, hän ei pelkää mennä verkkoon, ja hän pystyy työstämään syöttöään avainhetkillä, joka on ollut hänen tärkein aseensa koko uransa ajan. Hän luultavasti häviää Swiatekille jälleen, mutta hän voi olla ratkaisevassa asemassa siinä, ettei hän ole valmis tunnissa. Ainakin 18 peliä tullaan pelaamaan.