Tanska – Englanti: vähemmän kuin 2.5 maalia ottelussa

20 kesäkuun, 2024
20 Näkymät

Tanska – Englanti: ottelussa vähemmän kuin 2,5 maalia

20.06.2024 18:00

Frankfurtin Waldstadionilla nähdään uusinta viime EM-kisojen välierästä, jonka Englanti voitti kotonaan Wembleyllä jatkoaikadraaman jälkeen 2-1.

Puolustava hopeamitalisti lähti myös tämän vuoden turnaukseen voitokkaasti voittamalla Serbian 1-0, mutta sen esitys oli kaukana ihanteellisesta. He hyödynsivät avauspaineen Bellinghamin maalilla, joka ei muuten erottunut edukseen. Maajoukkueen vasemmalla laidalla pelaava Foden ei ollut hyökkäyspotentiaalinsa tasalla. Oikealla hänellä on se tietty Saka. Yhtä hukattua tilaisuutta lukuun ottamatta kapteeni Kane ei pystynyt maalintekoon.

Albion lopetti toisen puoliajan huolestuneena tuloksesta, mutta se ei päästänyt serbejä vakaviin mahdollisuuksiin ja sai viidennen nollapelinsä EM-lohko-otteluissa. Edellisen tappionsa turnauksen tässä vaiheessa se kärsi kaksikymmentä vuotta sitten Ranskalle.

Tanska oli myös lähellä 1-0-voittoa, mutta hidasteli käännöksen jälkeen ja slovenialaiset rankaisivat heitä 77. minuutilla. Pettymys vallitsi Hamlet-maassa 1-1-tasapelin jälkeen, kun kolme pistettä ottelusta vieraissa lasketaan.

Ottelussa oli kuitenkin myös positiivista tanskalaisille. Tasan 1100 päivää koti-euroissa saamansa sydänkohtauksen jälkeen Christian Eriksen palasi mestaruuteen ja teki heti maalin. Manchester Unitedin laitahyökkääjä on yksi yhdestätoista pelaajasta, joka potkii Englannissa ja tuntee siten vastustajat täydellisesti.

Mistä kannattaa lyödä vetoa:

Kolme neljästä viimeisestä joukkueiden välisestä ottelusta on päättynyt korkeintaan yhteen maaliin (1:0, 0:0, 0:1), ja loput kolme on ratkaistu jatkoajalla. Avauskierroksen tulokset viittaavat siihen, että maksimissaan kaksi maalia. Kertoimet ovat käytännössä samat kuin Englannin voitolle.